CLOU

0362 542910 | info@clouonline.com
Morlotti Pharmacy

Morlotti Pharmacy

Art Director
Eleonora Pozzi
Project Leader
Danilo Duroni
Designer
Eleonora Sambugaro
Project manager
Luca Rava
Sales area
90sqm
Location
Canzo (CO)
Interventions
Realization of furniture, flooring and lighting system
Discover the value of our work with a no-cost project

In the heart of the Lombard Prealps, a few steps from the Lake Como, the small village of Canzo ... "it is a marvel for the eyes" ... so much so that many tourists pass through here.

Its ancient village has a great attraction, and it seems to do a real blast from the past.

In the center of the town, in front of the baroque church, in a historic house, the Morlotti Pharmacy of Dr. Molteni is the reference point for the citizens of the town and neighboring ones.

Dr. Molteni looking for more space for his business, and with the desire to transform historic interiors into a bright and welcoming modern space, he contacted us to develop the project of his future pharmacy.

Expanding the sales area of the pharmacy was a source of thoughts and second thoughts, and in the end the decision was made reorganization of the interior spaces, demolishing the central dividing wall for create two large communicating areas, and subsequently developing the prescription counters for the entire length of the premises, giving customers the possibility to distribute themselves inside the pharmacy, avoiding crowds at the entrance.

This forced us to rethink and redistribute the spaces behind, annexed to the pharmacy. A 360-degree project that involved many professionals and craftsmen and construction works of a certain importance.

The technical and aesthetic choices have aimed to give the feeling of order, cleanliness and professionalism. To give more light to the shop and the exhibition, great importance was given to the lighting project, hence a backlit portal-decoration in front of the display panels that amplify the sensation of light inside the rooms.

Environments that enjoy the presence of greats MINIMAL white display walls mounted on colored walls light dove gray of the walls, declined in all the rooms.

The black details, used above all for the iron parts, give an elegant and refined touch.

The only aggressive touch is given by the choice of a dark floor, a porcelain stoneware that they are reminiscent of fresh concrete pours. A modern and trendy tone that however does not risk to tire but that it gives balance, unity and character to the whole environment

Attention to detail also for the furnishings of the pharmacy, especially for the very particular decorated smoked glass, with which the self-analysis cage-box was coated. It was an adventure, but full of satisfactions.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Discover the value of our work with a zero cost project.
Meet, without obligation, an architect specialized in the pharmacy sector.
en_GB
Scroll to Top

Newsletter

Enter your e-mail address to receive all Clou news and offers

As a gift a Smiley Poster , to share on your social networks.

Leave us
your data

We will contact you as soon as possible

Thank you

FOR LEAVING US YOUR DATA

You will be contacted shortly

Leave us
your data

We will contact you when you prefer

Newsletter

Enter your e-mail address to receive all Clou news and offers

As a gift a Smiley Poster , to share on your social networks.

Newsletter

Enter your e-mail address to receive all Clou news and offers

As a gift a Smiley Poster , to share on your social networks.

follow the newsletter

You stay with us!